Michele Sorrentino

NEAPOLIETIŠKOS PICOS EKSPERTAS
Michele Sorrentino

Michele su picomis „draugauja” jau du dešimtmečius – pradėjo Italijoje, Neapolyje (picų Mekoje), kai jam dar 13 metų buvo. Iš pradžių dirbo valytoju virtuvėje, tada mokėsi picų dėžutes lankstyti, nes jo šefas sakė, kad geras Pizzaiolo (itališkai – picų meistras) turi pradėti nuo žemiausio laiptelio, kad pasiektų aukščiausiąjį. Dar vėliau Michele keliavo po visą pasaulį ir visur mokėsi kepti picą, o vienąsyk Londone (!) susipažino su… lietuvaite. Tai po kurio laiko paskui ją Michele atvažiavo į Lietuvą ir dabar čia laimingai gyvena. Galima sakyti, – jis meilės emigrantas.

„Tai mano vaikystės svajonė! Mums, Neapolio gyventojams nėra sudėtinga tapti Pizzaiolo, nes mūsų mieste sklinda du magiški kvapai – jūros ir picos kvapas! Kai visa šeima eidavome į paplūdimį, kiti vaikai iš smėlio statė pilis, o aš visuomet lipdydavau picą. Valgydavome ją keliskart per savaitę, kaip dabar atsimenu, kaip eidavau su tėčiu į Don Luigi piceriją parnešti picų ir aš visuomet prašydavau tešlos gabalėlio ir bandydavau pasidaryti picą namuose”, – pasakoja Michele.