Kvapų, emocijų, šypsenų, žinių, nuostabos ir šokolado, žinoma.
Naminė ruginė duona su sūdytu sviestu, scones, lazdyno riešutų pyragas, morkų pyragas ir daržovingi kariai.
Sezonai ir visos gėrybės su jais, aguonos ir cinamonas, aitriosios paprikos, vanilė ir tikra kakava.
Ieva Pikžirnytė
Save vadinu maisto žmogumi. Esu sertifikuota šokolado ragautoja ir daug žinanti apie šokoladą, kavą, gėrimus ir skonius. O šokoladas ir kava – labai giminingi, norisi šviesti ir kitus. Gastronomija man įdomiausia tema, kuria nuolatos domiuosi, skaitau, einu į paskaitas, gilinuosi. Baigiau maisto identiteto magistrą ir laisvalaikiu vedu maistines ekskursijas po savo mylimą Vilnių. Penkerius metus dirbau Beatos Virtuvėje maisto redaktore, o dabar – kavos ir skonio mokymų eksperte suomių „Paulig“ kompanijoje.
Šokolado edukacija-degustacija, apie tikrą šokoladą, gaminamą nuo kakavos pupelės iki šokolado plytelės:
- Kas ir kaip įtakoją šokolado skonį ir kokybę?
- Kaip jis gaminamas?
- Kiek yra gamintojų pasaulyje ir kokios mados vyrauja?
- Ar turime Lietuvoje gero šokolado? Kur jo ieškoti?
- Ragausime 4-5 skirtingus, unikalius šokoladus ir išmoksime tikrai pažinti dievų maistą.
Atgal